Keedetud toit versus elustoit:

Toidu keetmisel hävib toitainetest: B vitamiinid 50% sh B1 ja B12 96%, foolhape 97%, biotiin 72%, Vitamiin C 70-80%. Max Planti Instituut leidis küpsetatud toidust ainult 50% biosuutlikke valke. Uurimus leidis, et küpsetamine muudab valgu sisemist ehitust hävitades teatud funktsioonid ja vananemis- ning haiguslikud protsessid kiirenevad. Küpsetamine lõhub samuti RNA ja DNA struktuure, mis omakorda vähendab organismi suutlikkust omandada toitaineid kuumtöötlemisega muundatud toidust. Kuumutamine hävitab enamus rasvasid ja loob kantserogeensed ja mutanatstruktuurid rasvades. Dr William Neusome Kanada Department of Health and Welfare kinnitab, et küpsetamine transformeerib loomulikke fungitsiide vähki tootvateks ühenditeks.

Stockholmi Ülikooli uurimus kos Rootsi Natural Food Departmentiga tõestas, et kuumutades süsivesikuterikkaid toite nagu kartul, riis või teraviljad tekib akrülamiid – kantserogeen. Uurijad tuvastasid, et pakitäis kartulikrõpse sisaldab 500 korda enam akrüülamiidi, kui on WHO poolt lubatud piirmäär joogivees. Friikartulites, mida müüb McDonalds ja Burger King sisaldab akrüülamiidi 100 korda enam lubatud joogivee piirmäärast. On leitud, et akrüülamiid põhjustab nii hea- kui halvaloomulisi kõhukasvajaid, kui ka perifeerse ning kesknärvisüsteemi häireid. Akrüülamiidi on leitud küpsetatud kartulites, friikartulites, küpsistes ja leivas, samuti teistes süsivesikurikastes toitudes.
Elustoiduga oleme võimelised saama täisväärtuslikke toitaineid 50-80% väiksema kalorite arvuga.

Ensüümid:

Miks annab elustoit parema vananemisvastase, krooniliste haiguste vähenemise, suurema vitaalsuse efekti? Osaliselt on vastus selles, et küpsetamisel hävivad ensüümid. Kuumtöötlemine 3 minuti jooksul keemistemperatuuri juures hävitab kõik ensüümid. Ensüümid ei ole lihtsalt katalüsaatorid, mis aitavad metaboolsetele protsessidele kaasa, vaid kannavad endas eluenergiat; nad on elavad valgud ning elujõud meie biokeemilises ja metaboolses protsessis. Ensüümid aitavad parandada isegi meie RNA ja DNAd.
Ensüümid aitavad muundada ja hoida energiat; aktiveerivad hormoone; võtavad osa nende endi tootmistsüklitest; lahustavad kiudaineid ja võtavad osa vere hüübimisest; neil on põletikuvastane ja isegi valuvaigistav toime.

Ensüümid aitavad tasakaalustada ja tugevdada meie immuunsussüsteemi; toetavad paranemist vähist, multiple sclerosist, reumatoidseid vaevusi, artriite. Ensüümid töötavad rakusiseselt, raku nukleonites ja mitokondrites, kus toodetakse keha energia.
Paljud vabad ensüümid, põhiliselt proteaasid, on seotud valkude kandmisega seerumisse. Need valgud, alfaglobuliinid, transportensüümid ja teised molekulid erinevates keha osades reguleerivad kõiki kehas toimivaid protsesse.

Ensüümid on kriitiliselt vajalikud meie keha heaks toimimiseks. Vananemisega meie ensüümide kontsentratsioon väheneb. Ensüümide üks uurijaid dr. Edward Howell usub, et ensüümide säilitamises peitub pikaealisuse saladus.

elus-toit
Üks viis säilitada meie kehas vajalik ensüümide kontsentratsioon on süüa elusat toitu selle naturaalses olekus.

Elus toit on inimesele loomulik alates sünnist, kui ta saab rinnapiima. Tänapäeval ei kahelda enam rinnapiima eelistes kõikvõimalike asenduspulbrite ees. Loomulik toit annab terveima valiku kõigist toitainetest. Elus ehk toores toit toodab kehas rohkem energiat ja on seega aluseks pikale tervele elueale. Venemaal tegi dr. Israel Brekhman lihtsa eksperimendi hiirtega, keda toideti nii elusa kui keedetud toiduga erinevatel aegadel. Ta mõõtis hiirte energia taset ja vastupidavust. Kui hiir sõi ainult elusat toitu oli tema energiatase kolm korda kõrgem.
Seega ei ole toit ainult hulk kaloreid, vaid on kogum/summa toitainetest ja energiast. Meie kudede ja rakkude laengupotentsiaal on otseselt seotud rakkude elujõuga. Kui rakkudel on õige mikroelektriline laeng on nad suutelised puhastama ennast toksiinidest ja tugevdama osalust ning võimekust töötada keha loomisprotsessides.

Viini Ülikooli meditsiiniprofessor Hans Eppinger leidis, et elustoit tõstab mikroelektrilist potentsiaali kogu kehas. Ta avastas, et toortoidu dieet suurendab rakkude võimet tõsta elektrilist potentsiaali koerakkude ja kapillaarirakkude vahel. Professor näitas, et toores toit tõstab oluliselt raku sisest ja välist toksiinidest puhastumist, samuti ka toitainete imendumist. Eppinger ja tema kaastöötajad tuvastasid, et elustoit on ainus toit, mis taastab kudedes mikroelektrilise potentsiaali.

Dr. Joanna Budwig, kes omab kraadi meditsiinis, füüsikas, farmaatsias ja biokeemias, on üks esimesi uurijaid sidudes sügavad teadmised kvantmehaanikas ja –füüsikas teadmistega inimese biokeemias ja füsioloogias. Ta leidis, et toimivate elektronide rikas elav toit mõjub mitte ainult jõudu andva doonorina, vaid selline toit mõjub kehas päikese resonants väljana, mis tõmbab ligi, säilitab ja juhib päikeseenergiat meie kehades. Budwig selgitab, et päikesevalguse footoneid (mida ta nimetab „päikese elektronideks”) tõmbab meie keha bioloogiline süsteem ligi päikese-sarnaste elektronide resonantsiga. Seda eriti kahekihiliste elektronpilvede poolt meie lipiidide süsteemis. Neid päikese-sarnaseid elektrone nimetatakse ka „pi-elektronideks”. Dr J. Budweig usub, et nn pi-elektronid toimivadki meie kehas vananemisvastase faktorina. Ta leiab, et elus toit ja eriti linaseemned (millel on kolm kõrge aktiivsusega elektronpilve koos nende topeltsidemetega) aitavad luua suure hulga pi-elektrone.

Ja teisest küljest, inimesed, kes söövad rafineeritud ja küpsetatud toitu, kahandavad päikese elektronide hulka kehas, mis omakorda vähendab päikese resonants välja loomiseks vajalikku energia hulka. Dr. Budweigi arvamuste kohaselt on töödeldud toit tervisliku elektrivoolu takistajateks.

Biofootonid, mis avastati Saksa teadlase dr. F. A. Popp poolt 1984 aastal, esindav veel ühte energiatasandit. Dr. Popp töö „Biofootonite emissioon: uus tõendus DNA koherentsusele” toob välja elusorganismides olevate biofootonite emissiooni. Ta selgitab, et DNA on footonite emissiooni oluline allikas. 97% DNAst on täidetud footonite transmissiooniga ja ainult 3% kannab geneetilist informatsiooni. Põhiliselt leidis dr. Popp, et tervematel inimestel on suurim biofootonite emissiooni tase ja inimestel, kes on haiged on madalaim tase. Dr. Popp leidis ka, et looduslik, orgaaniline toit annab meile kaks korda enam biofootonite energiat kui kultiveeritud toit ja et kultiveeritud orgaaniline toit annab meile viis korda enam biofootonite energiat kui kommertslikult kasvatatud toit ning kiiritatud ja küpsetatud toidus biofootonite energia praktiliselt puudub.

Seega minnes sügavamale elustoidu olemusse on näha, et selline toit sisaldab enam kvaliteetseid toitaineid, suurema hulga fütotoitaineid, vitamiine ja mineraalaineid, kõrgemat bioelektrilist energiataset, suuremat hulka bioloogiliselt aktiivset vett, pi-elektrone ja biofootonite hulka.

Olles elus-toidu (80-100%) dieedil, võib inimene tarbida madala valgu, madala rasva, süsivesikuterikast toitu või keskmise rasva ning süsivesikute vaest, kuid kõrge proteiinisisaldusega toitu või midagi vahepealset olenedes iga inimese organismi individuaalsusest.

Artikkel on võetud 2009.a. Päikesetoit kodulehelt www.päikesetoit.ee

Was this post helpful?