VEEBINAR "SA OLED SEE MIDA SUUDAD OMASTADA!", 8.MÄRTS KELL 11.00 - 13.30

01.03.2018
VEEBINAR "SA OLED SEE MIDA SUUDAD OMASTADA!", 8.MÄRTS KELL 11.00 - 13.30

Hea võimalus kodunt või tööpostilt lahkumata kuulata otseeetris TASUTA ensüümide loengut!

Veebinar teemal "Sa oled see mida suudad omastada!" toimub 8.märtsil 2018 kella 11.00 - 13.30.

Loengus osalemiseks saab ennast registreerida siin: http://bit.ly/2CoULFY

Meile on maast-madalast õpetatud - selleks, et elada, tuleb süüa.
Miks me aga näeme tihti vastupidist – elatakse selleks, et süüa. Sellel on mitmeid põhjusi, kuid eelkõige tuleb kriitiliselt vaadata meie toidulauda ja söömisharjumusi. See kõik, mis meile taldrikult vastu vaatab ja suust alla läheb, pole organismi jaoks see „toit“ ehk materjal, millest keha suudaks ennast üles ehitada, energiat toota ja noorena püsida. Inimeste levinumad terviseprobleemid on seotud justnimelt toitumisega ja kõike seda, mis meie toitumises, selle seedimises ja toitainete kättesaamises täna on valesti,ühendab üks ühine nimetaja – ensüümid.
Ensüüme peetakse elusorganismide “tööjõuks” just seetõttu, et need on ainsad töövõimelised ained. Ensüümid tegutsevad “asju kokku pannes” või neid lagundades, kõiki elavates organismides asetleidvaid biokeemilisi protsesse algatades, kiirendades, aeglustades või lõpetades.
Ilma ensüümideta ei tööta meie organismis mitte miski. Seega ei saa me endale lubada, et me neist midagi ei tea.

Loengus läbitavad teemad:
• Mis on ensüümid?
• Millised seosed on ensüümidel erinevate toidutalumatustega?
• Kas on olemas ideaalset seedimist?
• Miks osad inimesed on väsinud peale suuremat söömist?
• Mis vahe on toiduensüümidel, seedeensüümidel ja metaboolsetel ensüümidel?
• Teeme kohapeal katse, mis näitab seedeensüümide „tööd“.
• Millised terviseprobleemid hakkavad meid kimbutama, kui tarbime üleliigselt süsivesikuid, valke ja rasvu?
• Räägime 4 põlvkonda kestnud uuringust kassidega „elava“ ja „surnud“ toidu söömisel ja mis olid selle uuringu tulemused.
• Viirused, halvad bakterid ja pärmseen (Candida).
• Räägime seedeensüümi gruppidest: amülaas, lipaas, proteaas ja tsellulaas.
• Vitamiinid ja mineraalid ning mis rolli nad ensüümide tegevuses täidavad.
• Mis vahe on taimsel substraadil kultiveeritud seedeensüümidel ja loomsetel seedeensüümidel?
• Peatume põhjustel, mis takistavad ensüümide tööd.
• Uurime, kuidas organism reageerib, kui ensüüme pole piisavalt.
• Kuidas toetada seedimist?
• Räägime, kuidas valida seedeensüümide tooteid.

Loengu kestvus ca 2-2,5 tundi (olenevalt lisaküsimuste rohkusest).
Loengut viib läbi Enzymedica maaletooja, Ivar Leiten.